Burc Yorumları

  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk Burc oku
  • Gunluk Burc oku
  • Gunluk Burc oku
  • mIRC nedir?

    ideal Sohbet Programı Türkçe mIRC indir - Resmi mIRC indirme Sitesi

    90’ların ortaları, milenyum çağına henüz girmemişiz. 1995 yılında mIRC piyasaya çıkıyor. O eski bir dost olasa da güncelliğini hala koruyor. Son olarak Ağustos 2016’da güncellenmiş sürümü sade bir şekilde indirilmeye sunulmuş vaziyette http://www.mirc.com/get.html adresinde.

    Waboutmirc Eski bir dost mIRC nedir?indows tabanlı, grup veya kişilerle sohbet etmek için kullanılan bir uygulama. Şimdiki bir çok sohbet programının atasıdır. Khaled Mardam tarafından yazılmış ve 1995 yılında tüm dünyaya dağıtılmıştır. Zamanın en polüper sunucuları, UnderNet ve DalNet sunucularıdır. Sonrasında bir çok IRC sunucu kuruldu, Türkçe’de bir çok sunucu bulunmaktadır. UnderNet sunucularında önce @X operatörü sonra da @W operatörü gelmiştir. #Zurna kanalı nedense en popüler kanal olmuştur. Zurna kanalında operatör olmak, orta büyüklükte bir ülke de başbakan olmak gibi bir şeydi zamanında. DalNET sunucularında önce kanal register için ChanServ, nick register için NickServ, sonrasında da HelpServ geldi. Diğer kanallar, #burgaz, #istanbul, vb. Bağımlılık yaratan mIRC, uykusuz geceleri de beraberinde getirdi. Kick ve Ban’lar rüyalarımıza girdi.

    İnternet cafe köşelerinde başlayan mIRC sohbetleri, şehirlere yayıldı. Artık toplantılar yapılıyor, insanlar bir araya geliyordu. Bununla birlikte bir çok IRC sunucuları meydana çıkmaya başladı. mIRC’in popülaritesi 2000’li yılların başında tavan yaptı. Türkiye’de günümüzde hala bir çok mIRC kullanıcısı ve bunların bağlı olduğu IRC server bulunsa da eski popülerliği bulunmamaktadır.

    mIRC, ücretliydi, 30 gün demo kullanımla geliyordu, nitekim register etmek gerekiyordu, fakat 30 gün gelmeden silip, tekrar kurunca sorunsuzca kullanılabiliyordu.

    Klavye delikanlılığı deyimi mIRC zamanında çıktı ilk olarak piyasaya. Kısaltmalar girdi hayatımıza, İngilizceyi sökmeye başladık yavaş yavaş…

    Chat’den Bazı Kısaltmalar:

    Şu anda kullanılan kısaltmaların bir çoğu mIRC zamanında kullanılmaya başlanmıştır.

    slm : selam

    asl : age (yaş), sex (cinsiyet), location (bulunduğu yer)

    pls : please (lütfen)

    ewt : evet

    nbr ? : naber ?

    slm : selam

    olm : oğlum

    uln : ulan

    ok : tamam

    oki : tamam

    iiyim : iyiyim

    ii : iyiyim

    ıı : iyiyim

    saol : sağol

    cok iii : çok iyi

    walla : valla

    jnm : canım

    tşk: teşekkürler

    a.s: aleykumselam

    s.a: selamunaleykum

    kib:kendine iyi bak

    IRC sunucularına bağlanmak için bazı programlara gerek vardır. Bunlardan en popüler olanı mIRC((M)ardam Khaled Bey (I)nternet (R)elay (C)hat)’tir, ve mIRC üzerinden rahat sohbet edebilir ve üzerinde değişiklikler yapılabilir. Bununla birlikte insanlar kendi mIRC programlarını oluşturmaya başladı. O zamanlar bu tip insanlara mIRC Script Coder denildi. mIRC üzerinde değişiklik yaparak renklendirdiler ve kendilerine uygun alt yapısı yine mIRC olan programlarını kullanılabilir hale getirdiler.

    mIRC programları renklendikçe, daha çok ilgi çekti. Bir çok dostluklar, arkadaşlıklar kuruldu, kız arkadaşlar edinildi, dünyanın taaaaa diğer ucuna ziyaretler yapıldı. Kız nickname ile giriş yapıp virüsler yollandı, virüslere tıklayanlara bin bir şaklabanlık yapıldı. CD-ROM’lar açılıp kapandı, bilgisayarlar resetlendi, dial-up şifreleri çalındı, videolar oynatıldı, programlar çalıştırıldı. Offf anam offf, çok şey yapıldı. Netbus trojan, zamanın en büyük oyunu olarak gözümüze çarptı.

    mIRC‘in popüler olmasının nedeni hiç kuşkusuz yazılı sohbetin hızlı ve aynı anda bir çok kişiyle birden yapılmasıdır. Şu an kullandığımız Whatssapp, Messenger vb. programlar da belki de mIRC’den etkilenmişlerdir.

    Belki de mIRC’de yakında teknolojiye ayak uydurur ve bir mobil uygulama çıkartır. Ne dersiniz?

    Okunma Sayısı ;

    mIRC nedir? Benzer Yazılar

    Toplam 0 Yorum Yapılmış

    Alttaki formu doldurup yorumunuzu ekleyebilirsiniz

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

    mIRC nedir? Etiketler