Burc Yorumları

  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk burc
  • Gunluk Burc oku
  • Gunluk Burc oku
  • Gunluk Burc oku
  • 2021’in en iyi antivirüs ve internet güvenliği koruması

    Hız, algılama ve kullanılabilirliğin uyumlu birleşimini sunan ESET Internet Security, bireysel ve küçük ofis kullanıcılarına yönelik bir virüsten koruma yazılım paketidir. Antivirüs ve internet güvenliği koruması olarak internet veya harici cihazlar üzerinden gelebilecek her tür zararlı yazılıma karşı korur. Artık bir teknoloji haline dönüşen NOD32 teknolojisini kullanan ESET Internet Security, aldığı ödül ve gösterdiği performansla 2019 ve 2021’in en iyi antivirüs ve internet güvenliği yazılımları arasında yer alıyor.

    ESET Internet Security ve öncüsü ESET NOD32 Antivirus, merkezi Avrupa Birliği sınırları içinde bulunan en büyük antivirüs, internet güvenliği ve siber güvenlik şirketi olan ESET tarafından geliştirildi.

    Slovakya’da 1992’de kurulan ESET, 1600’den fazla çalışanı ve 202 ülke ve bölgede 110 milyondan fazla kullanıcısı ile siber güvenlik sektörünün gerçek liderlerinden biridir. ESET, antivirüs ve internet güvenliği sağlayıcıları arasında kötü amaçlı yazılım tespiti için en uzun kesintisiz VB100 ödülüne sahip (üst üste 12 yıldan fazla) tek firmadır.

    Ödüllerinden bazıları:

    • Siber Güvenlik Liderliği Matrisi Şampiyon Statüsü (Canalys 2020)
    • ESET Mobile Security / Android için en iyi antivirüs yazılımı (Av-Test Temmuz 2020)
    • ESET Internet Security / En iyi Performans (AV Comparatives 2019)
    • ESET Endpoint Security / En İyi Kullanılabilirlik Ödülü (Av-Test 2019)
    • Müşteri Seçimi Ödülü (Gartner 2019)
    • Kullanıcı Tercihi (PC Magazine 2019)
    • En Güvenilen Şirket (Silicon Review 2018)

    Nasıl bir performansı var?

    Peki, ESET yazılımlarının özellik ve yetenekleri, tüm bunları haklı çıkarıyor ve zamana ayak uyduruyor mu? Daha yakından bakalım ve görelim.

    Bir virüsten koruma yazılımı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken beş temel kriter belirledik:

    1. Tehdit Koruması
    2. Kaynak tüketimi
    3. 7/24 koruma (gerçek zamanlı tarama)
    4. Ekstra sahip olunması gereken özellikler
    5. Desteklediği Platformlar

    ESET, bu 5 kriteri nasıl karşılıyor?

    1. Tehdit Koruması

    Malware Koruması

    ESET, temel antivirüs özelliklerinin çok ötesine geçen ve kullanıcıları virüsler, fidye yazılımları, rootkit’ler, solucanlar ve casus yazılımlar dahil olmak üzere her tür kötü amaçlı yazılıma karşı koruyan çok katmanlı bir teknoloji kullandığını iddia ediyor. ESET yazılımları; virüsten koruma ve casus yazılım önleme, sanallaştırma desteği, ana bilgisayar tabanlı saldırı önleme sistemi (HIPS), açıklardan yararlanma engelleyici, gelişmiş bellek tarayıcı ve platformlar arası koruma ile koruma sağlar. Ayrıca anti-phishing ve tarama için veri erişim koruması içerir.

    Casus Yazılım Koruması

    Casus yazılımlar, cihazınızdaki eylemlerinizi gizlice izleyebilir, parolaları, banka kimlik bilgilerini ve kredi kartı ayrıntılarını yakalayabilir. ESET, sizi hesaplarınıza girmeye çalışan potansiyel bilgisayar korsanlığı programlarından uzak tutmak için, güçlü ve güvenli parolalar tasarlama ve koruma becerisine sahip.

    Web Koruması

    ESET, siz internette gezinirken tüm cihazınızı tarar, hangi web sitelerini ziyaret etmenin güvenli olduğunu tespit eder ve olası tehlikeli web sitelerini ve indirmeleri engeller. Arama sonuçlarında kötü amaçlı bir şey bulunursa, Web Kalkanı tarafından bilgilendirilir ve muhtemel tehlikeli web sitelerine erişmeniz ve dosya indirmeniz engellenir.

    Kimlik Avı Koruması

    Kimlik avı, sahte web siteleri aracılığıyla kullanıcı adları, parolalar veya bankacılık ve kredi kartı bilgileri gibi kullanıcıların hassas bilgilerini elde etme girişimlerine verilen isimdir. ESET, URL’leri tanımlamak için ileti gövdesini ve konuları ayrıştırarak kullanıcıların kimlik avı yaptığı bilinen web sayfalarına erişmesini engeller. URL’ler daha sonra kimlik avı veritabanı ve kurallarıyla karşılaştırılarak iyi mi kötü mü olduğuna karar verilir.

    2. Kaynak Tüketimi

    ESET çözümleri, sistem üzerindeki düşük etkisiyle ünlüdür ve sistemi yavaşlatmadan korunmanızı sağlar. ESET antivirüs yazılımları, ortalama bir PC için fark edilir gecikmelere neden olmaz.

    3. 7/24 Gerçek Zamanlı Tarama

    ESET virüsten koruma yazılımı, cihaz açık olduğu sürece sürekli olarak arka planda çalışır ve sisteminizi izler, kötü amaçlı yazılımı sabit sürücünüze ulaşmadan önce tespit eder ve engeller. Buna ek olarak, düzenli tam taramalar yapabileceğiniz zamanlanmış bir tarama seçeneği sunar. Belirli aralıklarla kendi kendini güncelleyebildiği için kullanıcı güvendedir.

    4. Ekstra Koruma Özellikleri

    Bulut Destekli Tarama

    ESET LiveGrid®, en son tehditleri bulmak için dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılardan gelen kötü amaçlı yazılımla ilgili verileri değerlendirir. LiveGrid sayesinde sıfır-gün adı verilen yeni ve henüz tespit edilmemiş tehditlere karşı da kullanıcılarını korur.

    Anti Spam

    Kullanıcının uç nokta cihazındaki istenmeyen postaları etkili bir şekilde filtreler ve gelen tüm e-postaları kötü amaçlı yazılımlara karşı tarar. (ESET Internet Security)

    Bankacılık ve Ödeme Koruması

    Çevrimiçi alışveriş ve ödeme ortamları için özel güvenli bir tarayıcıyla paranızı güvende tutar. İnternet bankacılığı sitelerinde sizi otomatik olarak korur. (ESET Internet Security)

    Ebeveyn Kontrolü

    İstenmeyen internet içeriğini kategorilere veya tek tek web sitelerine göre engeller ve çocuklarınızın çevrimiçi güvenliğini sağlar. (ESET Internet Security)

    Parola Yöneticisi

    Tüm parolalarınızı tek bir yerde kolayca yönetir ve güvende tutabilirsiniz. Tahmin edilmesi zor, güçlü parolalar üretip kullanabilir ve hatırlamak zorunda kalmazsınız. (ESET Smart Security Premium)

    Kişisel Güvenlik Duvarı

    Bilgisayar korsanlarının bilgisayarınıza erişim sağlamasını önler ve kafe, restoran, hava limanı gibi yerlerdeki halka açık Wi-Fi ağlarında diğer kullanıcılar tarafından görünmemenizi sağlar. (ESET Internet Security)

    E-posta Güvenliği

    ESET Internet Security, kendi tescilli motorunu kullanarak istenmeyen postaların kullanıcıların posta kutularına ulaşmasını engeller. SPF ve DKIM doğrulama, geri saçılma koruması ve SMTP koruması sağlar. ESET Internet Security ürününde yerleşik olarak bulunan ikinci koruma katmanı, kullanıcıların virüs bulaşmasını önlemek için şüpheli veya kötü amaçlı eklerin algılanmasını sağlar.

    5. Desteklediği Platformlar / Cihazlar

    ESET’in hem bireysel hem de kurumsal antivirüs ve internet güvenliği yazılımları; Windows, Mac OS, Linux çalıştıran bilgisayarları ve Android çalıştıran tüm cihazları korumak için tasarlanmıştır ve sektördeki en yüksek standartları karşılar. ESET’in Mac, Android ve Linux yazılımı lisanslarını da içeren ESET Internet Security paketini alan kullanıcılar, aynı lisansı farklı cihazlarda kullanabilir.

    Kullanıcı deneyimi

    ESET’in çeşitli platformdaki tüm sürümleri basit ve kullanımı kolay ara yüze sahiptir. Ayrıca indirmesi ve yüklemesi çok kolay programlar sunar. İndirme bağlantısını tıkladığınız anda, program kendisini kurar ve herhangi bir şeyi manuel olarak ayarlamaya gerek kalmadan sisteminizi tehditlere karşı hemen taramaya başlar. Araçlar ve ayarlar daha az teknoloji bilgisine sahip kullanıcıların anlayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanında gelişmiş ayarlar teknoloji meraklılarına hitap eder.

    Yazılım Seçenekleri / Fiyatlar / Özellikler

    ESET NOD32 Antivirus

    • Temel bir paket
    • Tüm ana özellikler
    • Fiyat: $30

    ESET Internet Security

    • En popüler paket
    • E-Posta Taraması
    • Ebeveyn Kontrolü
    • Güvenlik Duvarı
    • Fiyat: $35

    ESET Smart Security Premium

    • Maksimum koruma paketi
    • Parola Yöneticisi
    • Güvenli Veri Şifreleme
    • Fiyat: $40

    Virüslerden korunmayı sağlayan her üç seçenek için de 30 günlük deneme sürümü vardır. Hangi antivirüs yazılımını almaya karar vermeden önce, yazılımı çalışırken deneme fırsatı verir.

    Destek ve Müşteri Hizmetleri

    Gerekli bilgileri kolayca almanızı sağlayan birden fazla iletişim kanalı mevcuttur. Web sitesindeki kapsamlı SSS (Sık Sorulan Sorular) kısmı; virüsten korunma, antivirüs, internet güvenliği, siber güvenlik gibi konularda programların nasıl çalıştığına cevap verir. ESET Türkiye Destek Hattı ise makul yanıt süreleri ve bilgili uzmanlara sahip 24 saat açık bir telefon ve e-posta hizmetiyle kullanıcılara hizmet sağlar.

    Artılar ve Eksiler

    • Kurulumu ve kullanımı son derece kolay
    • 30 günlük ücretsiz deneme imkanı
    • Ücretsiz teknik destek
    • Bazı önemli özellikler yalnızca gelişmiş paketlerde mevcuttur
    • Rakiplerine göre pahalı

    Sonuç

    Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olan ESET, ESET NOD32 Antivirus ve ESET Internet Security yazılımlarıyla en iyi, en bilinen ve en köklü antivirüs programlarını sunar. Firma sahipleri ürünün yazarlarıdır. Firma bir yatırım grubuna veya ana işi güvenlik olmayan başka bir firmaya ait değildir. Tek işi siber güvenlik olan ESET, kullanıcılara ait kişisel verileri korumayı taahhüt eder, reklam amaçlı kullanmaz veya üçüncü taraf pazarlama şirketlerine satmaz.

    ESET, güçlü bir kötü amaçlı yazılım korumasına ve bir bilgisayarın ürün yazılımını koruma yeteneğine sahip, uzman düzeyinde bazı ince ayarlar ve araçlar içeren, etkili bir antivirüs yazılımıdır. Yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı ve yararsız olabilecek birçok gelişmiş seçenek ve ayar gizlenmiş durumdadır, deneyimli kullanıcılar ise bu ince ayarlara ulaşabilirler.

    ESET’in kötü amaçlı yazılım koruması oldukça iyi ve sisteme etkisi az, ancak çok kullanıcılı lisansları rakiplerine göre bir miktar daha pahalı. Bunun nedeni dünya genelinde 7/24 sağladığı teknik destek olabilir, neredeyse hiçbir rakibi bu şekilde bir destek sağlamıyor.

    Güvenlik duvarı, spam filtreleri ve bir parola yöneticisi gibi bazı özellikler standart ESET NOD32 Antivirus’te bulunmaz bunun yerine kullanıcı ESET Internet Security veya ESET Smart Security Premium paketlerinden birini tercih edebilir.


    Antivirüs Neden Önemlidir?

    Her gün kullandığınız programlardan, e-postalardan, internette veya sosyal medyada gezinirken kolayca virüs bulaşabilir. Yazılımları güvenilir sitelerden indirmek bile bilgisayarınızı ve ad soyad, telefon, adres, cinsiyet, politik görüş gibi kişisel bilgilerinizi tehlikeye atabilir. Antivirüs yazılımı internete bağlı cihazlarınızı ve kişisel bilgilerinizi virüslerden ve zararlı yazılımlardan korur.

    Antivirüs Yazılımı Nasıl Çalışır?

    Antivirüs yazılımı, açtığınız her dosyayı veya programı, eriştiğiniz her siteyi tarar ve gelişmiş teknik ve yöntemlerle zararlı olup olmadığına karar verir. Antivirüs programları ayrıca kullandığınız yazılımları yeni, bilinmeyen virüslerin belirtileri açısından da kontrol eder ve sizi şüpheli etkinliklerden haberdar eder.

    Niçin Ücretli Antivirüs Yazılımları Tercih Edilmeli?

    Kaliteli bir virüsten koruma yazılımı için ödeme yapmak, bilgisayarınızın ve kişisel bilgilerinizin tehditlere karşı güvende olmasını sağlar. Crackli, kırılmış bir antivirüs programının kodları ile oynanmıştır ve korumak yerine, bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımlar gibi zarar verebilir, kişisel bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir. Ücretsiz antivirüs programları ise size ait bilgileri ve dosyaları üçüncü taraf şirketlere reklam veya bilgi toplama amaçlı olarak satabilir. Bu da en iyi ihtimalle daha fazla ve kişiselleştirilmiş reklama maruz kalmanıza neden olabilir. Kötü senaryoda ise ele geçirilen bu bilgileriniz sosyal medya da sahte hesaplar açmaktan tutun da başka insanları dolandırmaya kadar pek çok amaç için kullanılabilir.

    Okunma Sayısı ;

    2021’in en iyi antivirüs ve internet güvenliği koruması Benzer Yazılar

    Toplam 0 Yorum Yapılmış

    Alttaki formu doldurup yorumunuzu ekleyebilirsiniz

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

    2021’in en iyi antivirüs ve internet güvenliği koruması Etiketler